Hypotheek berekenen: na 1 gesprek weet je wat je kunt lenen

Wanneer jij duidelijkheid hebt over je budget, kan het leuke gedeelte beginnen: het zoeken naar je droomhuis.

Start HierMaximale Hypotheek Berekenen

Online hypotheek berekenen

Wat voor hypotheek kan ik krijgen? Dit is één van de vragen die we regelmatig te horen krijgen. Helaas is er geen pasklaar antwoord voor deze vraag. Om een indicatie te krijgen van wat je maximaal kunt lenen kun je online een hypotheek berekenen. Let wel op: een flinke dosis eerlijk en slim advies krijg je niet via een online rekentool. Tools als deze geven je een idee van je mogelijke budget voor een hypotheek, maar houden in tegenstelling tot hypotheekadviseurs minder rekening met factoren als:

  • Overwerk
  • Erfpacht
  • Bonussen (wel of niet meenemen ervan)

Rekening houden met bovenstaande factoren voor een hypotheekadvies doen wij in tegenstelling tot een online rekentool wél. Bereken je je maximale hypotheek met onze online calculator? Dan krijg je een indruk van je mogelijkheden. Wil je echt beslagen ten ijs komen op de woningmarkt? Vraag dan een oriënterend gesprek aan met onze hypotheekadviseur.

In 4 stappen naar een hypotheek!

Voordelen onafhankelijke hypotheek berekenen door hypotheekadviseur

Door een oriënterend gesprek, kom jij erachter hoeveel je kan lenen voor een hypotheek, wetende dat de hypotheekadviseur externe factoren – extra werkuren, gunstige rentes en voorwaarden – voor zijn hypotheekberekening meeneemt. Een prettig idee wanneer je niet de enige geïnteresseerde in een woning blijkt te zijn. Weet jij wat je kunt lenen, dan kun je met een aankoopmakelaar in onderhandeling gaan of direct een bod neerleggen. Andere voordelen van de hypotheekhoogte berekenen door onze hypotheekadviseur zijn:

  • Je krijgt zekerheid dat je inkomen voldoende is voor de hypotheek
  • Je hebt de keuze uit een grote aanbod hypotheekverstrekkers -> 30x
  • De hypotheekadviseur komt met een waterdicht plan voor onverhoopte risico’s

Goed om te weten bij een hypotheek berekenen

Waar je vóór 2018 nog extra geld kon lenen om bijkomende kosten – zoals de kosten koper – te betalen, is er sinds 2018 eigen geld nodig. In 2024 mag je net als in eerdere jaren maximaal 100% van de marktwaarde van het huis lenen. Met andere woorden: je mag niet meer lenen dan de woning waard is. Bij een hypotheek berekenen zul je rekening moeten houden met bijkomende kosten die geheel onder de eigen rekening vallen. Wanneer we het hebben over deze bijkomende kosten, dan hebben we het over:

  • Kosten hypotheekadvies
  • Notariële kosten
  • Overdrachtsbelasting (dit geldt niet voor starters tot 35 jaar die een huis tot en met €510.000 willen kopen)
  • Taxatiekosten

Voor bovenstaande extra kosten, heb je eigen geld nodig. Te denken valt aan een bedrag van 4 tot 6 procent van de koopsom. Dit kan aardig oplopen. Mocht je niet genoeg eigen vermogen hebben om de bijkomende kosten te betalen, dan kan een schenking van ouders wellicht helpen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Veel rekentools geven een grove berekening wanneer je online een hypotheek wilt berekenen. Uit ervaring weten wij dat er vaak meer mogelijk is, dan men denkt of zelf kan berekenen. Wij kijken daarnaast ook naar alle hypotheekverstrekkers. Hierdoor kunnen we de beste partij koppelen aan jouw wensen.

Neem contact op

Met een gesprek bij onze hypotheekadviseur zullen we je maximale hypotheek berekenen waarbij rekening gehouden wordt met bijkomende kosten, je toekomstplannen en je financiële situatie.

En ook voor andere vragen en ondersteuning staan we voor je klaar. Zo helpen we bijvoorbeeld bij het NHG aanvragen en we zitten bomvol hypotheek advies.

 

Wat betaal ik

Wij werken met vaste starterstarieven

Oriënteren en jouw mogelijkheden berekenen is kosteloos bij ons!

€ 1.600,-

als je in loondienst bent

€ 2.000,-

als je ondernemer bent:
met of zonder partner die in loondienst is

€ 2.400,-

als je beiden ondernemer bent

€ 3.500,-

advies op maat voor gecompliceerde situaties

Je hebt vast veel vragen.

Hier een paar die wij regelmatig horen:

Title
Hoe bereken je de hypotheek?

Je kan jouw mogelijkheden zelf globaal berekenen met de rekentool op de website. Wil je een op maat berekening hebben en een financiële check? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat je de financiële check op de mail krijgt. Zo sta jij sterker in de onderhandelingen.

Kan ik een hypotheek krijgen?

Voor veel mensen is het mogelijk om een hypotheek te krijgen. Een vast contract is niet langer nodig. Er zijn vele manieren om jouw maximale hypotheek te kunnen vaststellen. Ook wanneer je maar één jaar onderneemt zijn er mogelijkheden. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Neem dan contact op dan vertellen wij jou daar meer over.

Hoeveel kan ik lenen voor mijn hypotheek?

Dat ligt aan jouw inkomen en welke andere financiële verplichtingen je hebt. Hieronder wat voorbeelden:

Enkel inkomen:

Heb jij een inkomen van incl. vakantie geldDan kan je lenen
 € 30.000,- € 125.500,-
 € 40.000,- € 167.500,-
 € 50.000,- € 209.400,-
 € 60.000,- € 266.000,-
 € 70.000,- € 372.700,-

Dubbel inkomen:

Hebben jullie allebei een inkomen vanDan kan je lenen
€ 30.000,-€ 266.000,-
€ 40.000,-€ 387.600,-
€ 50.000,-€ 501.000.-
€ 60.000,-€ 611.000,-
€ 70.000,-€ 712.900,-

Deze berekening gaat uit van een toetsrente van 4,51% en dat er geen financiële verplichtingen zijn.

Hoe bereken je de maximale leencapaciteit?

Jouw brutosalaris, of fiscale winst voor ondernemers, is altijd het belangrijkste vertrekpunt om de maximale leencapaciteit te berekenen. Naast het bruto inkomen zal je rekening moeten houden met eventuele verplichtingen, zoals studieschuld, erfpacht, persoonlijke leningen, kredieten op betaalrekeningen, creditcards, leaseauto’s etc. Uiteindelijk is de hypotheekrente of rekenrente ook van invloed op jouw maximale leencapaciteit.

Wil jij dit niet zelf berekenen? Maak dan gebruik van onze slimme rekentool op de website om jouw maximale leencapaciteit globaal te berekenen. Wil jij echt weten wat jouw maximale leencapaciteit is? Neem dan contact op met onze hypotheekadviseur. Want er is vaak meer mogelijk dan je denkt.