Actuele Hypotheekrentes

Wanneer je een mooie woning op het oog hebt, wil je het liefst zo snel mogelijk een bod doen. Enthousiasme is een kernkwaliteit, maar je kunt jezelf er wel mee in de vingers snijden. Doe pas een bod wanneer je daadwerkelijk weet hoeveel je kunt lenen. Ga een gesprek aan met de hypotheekadviseur van Hypotheek4Starters. Na dit oriënterende gesprek weet je precies wat je maximaal kunt lenen en tegen welke actuele rente je een hypotheek kunt afsluiten.

Zie hieronder actuele hypotheekrentes.

Wat kun je maximaal lenen?

Voordat je een bod doet, is het verstandig om eerst te onderzoeken wat je ongeveer kunt lenen. Met deze calculator wordt een inschatting gemaakt van de leencapaciteit waarop je je zoektocht naar woningen kunt baseren. Er wordt rekening gehouden met:

 • Je bruto inkomen
 • Je leeftijd
 • Een eventuele partner
 • Een eventuele 13e maand
 • Schulden

Bereken je hypotheek

Let wel dat dit berekeningsprogramma een globale schatting laat zien: er wordt geen rekening gehouden met eventueel spaargeld, een baan waarmee je binnenkort begint of met andere koopoplossingen

Daarbij: je maximale leenbedrag kan mogelijk hoger uitvallen dan dit resultaat. Dat komt omdat we in onze berekening kijken naar de voor jouw situatie meest gunstige rente. Bereken je maximale hypotheek daarom bij ons, soms kan een hogere rente een hoger leenbedrag opleveren.

Hypotheekrentes vergelijken door Hypotheek4Starters

Een aantrekkelijke rente voor een hypotheek, maakt de keuze voor een specifieke hypotheekverstrekker stukken gemakkelijker. Gebleken is echter dat wat voor de één gunstig is, voor de ander nadelig kan uitpakken. Baseer je keuze dus niet op de keuze van een ander. Deze persoon kan in een heel andere financiële situatie verkeren. Wij denken graag met je mee en vergelijken onze 30 hypotheekverstrekkers om een hypotheek met voor jou gunstige rentes te vinden.

Voor het bepalen van de te bewandelen route naar jouw eerste koopwoning:

 • berekenen we exact wat je kan lenen zodat je vol vertrouwen de woningmarkt betreedt;
 • kijken we welke hypotheekvorm het beste past bij jouw situatie;
 • putten we uit het aanbod van 30x hypotheekverstrekkers
 • bemiddelen we tussen jou en de hypotheekverstrekker met gunstige hypotheekrentes;
 • bieden we full service diensten (indien gewenst verwijzen we je naar makelaars, taxateurs en notarissen).

Hypotheekrente

De huidige rente voor een hypotheek is altijd bepalend voor een rentevaste periode. Over het algemeen geldt:

Hoe langer je de hypotheek vastzet, hoe hoger de rente is

De hoogte van hypotheek rentes is dus afhankelijk van de rentevaste periode, maar óók van de risicoklasse van een hypotheek. Deze risicoklasse wordt meegewogen in een hypotheek. Gelukkig hoef je je hier niet tot in het kleinste detail op in te lezen vóór ons adviesgesprek. Wij bekijken je situatie op dit moment en houden rekening met de toekomst. Zo zoeken we een hypotheekvorm met aantrekkelijke rente die het beste bij je past.

Twee hypotheekvormen met gunstige hypotheekrentes

Voordat je je hypotheek vastzet, wordt er bij beide hypotheekvormen gekeken naar de actuele rente van de hypotheek. Sluit je een hypotheek af, dan is je huis waarvoor je een lening aangaat het onderpand. Er bestaan diverse opties om zo’n lening af te lossen:

 • Lineaire hypotheek: bij deze hypotheek los je gedurende de looptijd hetzelfde bedrag af. De hypotheekrente is in het begin hoger en loopt naarmate de jaren vorderen af. Het maandbedrag voor je hypotheek wordt steeds kleiner
 • Annuïteiten hypotheek: Het totale maandbedrag (de hypotheekrente én aflossing) blijft tijdens de rentevaste periode gelijk.
 • Aflossingsvrije hypotheek: Je lost niet af, maar betaalt enkel rente. Dit drukt jouw maandlasten. Let wel op dat de rente niet aftrekbaar is.

Onze service

We kunnen ons voorstellen dat het lastig is een aantrekkelijke hypotheek op te merken door het aanbod van hypotheekverstrekkers. Gelukkig is dat onze specialiteit. Wij bekijken welke hypotheek het beste aansluit op je wensen en financiële mogelijkheden. Kom vrijblijvend langs voor een oriënterend gesprek. Zo ben je er in no time achter wat je kunt lenen en weet jij welke aflossingsvrije hypotheekrente inclusief hypotheek het beste bij je past. We vertellen je ook alles over de hypotheekadviseur kosten.

Bel of
WhatsApp ons.
Dan praten we verder!
06-117 577 26