Kan ik deze woning kopen? Bereken de mogelijkheden

Ga in gesprek met de hypotheekadviseur en verken je opties voor het bekostigen van de hypotheek voor jouw droomwoning.

Start Hier

Woning kopen in 4 stappen

Bij een koopwoning neem je niet genoegen met de eerste de beste woning waarvoor je financieel in aanmerking komt. Het oog en het hart willen ook wat. Wij helpen je een eerste huis kopen in stappen. Of je nu ondernemer bent of in loondienst werkt. Wij zijn er voor de:

 • Young professional
 • Starters
 • Startende tweeverdieners
 • Startende ondernemers
 • Doorstromers
 • Oversluiters

Hypotheek aanvragen met Hypotheek4Starters

Wil je een woning of je eerste appartement kopen? Dan komen daar heel veel vragen bij kijken. Hoeveel geld moet je hebben om een huis te kopen? Wat worden mijn maandlasten? Ga ik voor dat bestaande authentieke huis of kies ik toch liever voor een nieuwbouwwoning? Hypotheek4Starters helpt je een keuze te maken die past bij je financiële situatie en toekomstplannen. We nemen je bij de hand en regelen alles voor je. Van het aanleveren van informatie tot de hypotheekaanvraag en de afhandeling ervan.

In 4 stappen naar een hypotheek!

Woning kopen met hulp

Soms staan deze kosten het kopen van je droomwoning in de weg. Gelukkig zijn er verschillende opties. Je zoektocht naar een droomwoning hoeft nog niet te stoppen. Door de volgende mogelijkheden kun je toch je droomwoning kopen.

 • Eenmalig schenken
  Je ouders mogen je eenmalig een schenking doen in 2023 van € 28.947. Over dit bedrag hoeft je geen belasting te betalen. In 2024 wordt de vrijstelling helemaal afgeschaft.
 • Lenen/Familiehypotheek
  Je spreekt samen af tegen welke voorwaarden je bij je familie leent. Ook is het mogelijk om je gehele hypotheek of een gedeelte van de hypotheek af te sluiten bij de familie. Daardoor kan je in een lagere risicoklasse terecht komen. Dit kan een verlaging van de hypotheekrente tot gevolg hebben. Samen bepaal je tegen welke voorwaarden dit gebeurt, wat de looptijd is van de hypotheek en welke rente je over de hypotheek betaalt.
 • Generatiehypotheek
  Bij deze hypotheekvorm tekenen je ouders voor het deel van de hypotheek dat je zelf niet kunt dragen. Ook zij worden aansprakelijk. Deze hypotheek is alleen af te sluiten als verwacht wordt dat je inkomen in 10 jaar tijd minstens met 25% stijgt.
 • Starterslening
  Soms kun je in aanmerking komen voor een Starterslening. Hiermee kun je het verschil overbruggen tussen dat wat je maximaal kunt lenen en de waarde van de woning

Bijkomende kosten bij aankoop van een woning

Sinds 2018 kan je niet meer lenen dan de woningwaarde. Bijkomende kosten zul je van je eigen geld moeten betalen of van jouw overwaarde in de woning. Natuurlijk verschilt het per situatie welke kosten dit zijn. Over het algemeen geldt dat je kosten zult maken voor advies en bemiddeling, de makelaar, de notaris en indien van toepassing ook taxatiekosten, bouwtechnische keuring, overdrachtsbelasting en NHG.

Wat betaal ik?

Wij werken met vaste starterstarieven

Oriënteren en jouw mogelijkheden berekenen is kosteloos bij ons!

€ 1.600,-

als je in loondienst bent

€ 2.000,-

als je ondernemer bent:
met of zonder partner die in loondienst is

€ 2.400,-

als je beiden ondernemer bent

€ 3.500,-

advies op maat voor gecompliceerde situaties

Je hebt vast veel vragen.

Hier een paar die wij regelmatig horen:

Title
Kan ik een huis financieren?

Om daar achter te komen is het beste om in gesprek te gaan met een hypotheekadviseur. Het traject begint om vrijblijvend jouw/jullie mogelijkheden in kaart te brengen. Na dat gesprek weet jij precies wat je kan lenen en wat ongeveer de maandlasten worden.

Kan ik een koopwoning betalen?
Om daar achter te komen is het beste om in gesprek te gaan met een hypotheekadviseur. Het traject begint om vrijblijvend jouw/jullie mogelijkheden in kaart te brengen. Na dat gesprek weet jij precies wat je kan lenen en wat ongeveer de maandlasten worden. Uiteindelijk is jouw maximale leencapaciteit leuk, maar het gaat in feite om de betaalbaarheid. Samen met jou gaan we daarnaar kijken. We sparren graag over de toekomst. Bijvoorbeeld: Is er een kinderwens? Wat gebeurt er dan met het inkomen? Hoeveel dagen per week naar de opvang? Zijn er ouders die kunnen oppassen? Welke maandlasten passen daar het beste bij?
Waar moet je aan voldoen om een huis te kopen?

Ten eerste zal je een inkomen moeten hebben. Ben je in loondienst dan zal je voorbij je proeftijd moeten zijn. Het is niet per se nodig om een vast contract te hebben. Met een tijdelijk contract kan je ook een huis kopen.

Als ondernemer zal je minimaal één jaar moeten ondernemen. Zijn de cijfers positief en zijn er goede vooruitzichten? Dan is het kopen van een woning mogelijk.